Hur gör vi nu då?

Hur gör vi nu då? - Mar 15, 2012

Efter nyss beskrivna horribla debacle som man skulle säga i hockeyvärlden – visst är det härligt när hockeyslutspelet drar igång och man får höra sådär lagom tilltagna förstärkningsord i så där lagom livsavgörande frågor – så är frågan hur gör vi nu?

I ena hörnan en samling stukade burgarentusiaster som blivit lovade beta-vecka och i andra hörnan ett gäng som på fullt allvar försöker haka presentkort för att de inte kan vänta till måndag. Ni är för härliga allihopa och vi vore ju inget utan er. Men vi måste välja en väg och det mest rimliga tycker jag är att vi flyttar över de som bokat tor-lör till kommande vecka så ni får en ny chans mån-ons. Exakt hur vi löser det får jag återkomma om snart.

Baksidan av det är att vi måste skjuta lite på öppningen. Med tanke på oflytet nyss så lägger vi in en säkerhetsmarginal på en dag på torsdag och öppnar för ALLA på fredag den 23/3. Trist, omständligt och onödigt men det måste få bli så tyvärr. Om vi inte har öppnat på fredag den 23/3 rekommenderar jag samtliga att sluta läsa den här bloggen. Så där. Nu har jag surrat mig hårdare än Odysseus och de enda sirener vi lär höra om det spricker är brandbilens färd mot en nedbränd lokal.

18 Kommentarer

 1. Mar 15, 2012

  jag tycker det låter toppen och allt det här kommer du kolla tillbaka på om några år och minnas med glädje men förstår att det är jobbigt just nu. Vi ses nästa vecka, ser fram emot det! hoppas allt löser sig nu!

 2. Mar 16, 2012

  Hade tänkt dra förbi på måndag utan bruden för att köra smak test för mig själv på ett par av burgarna .. blev lite ledsen nu jag med ,hoppas du får kompensation för detta och att detta inte är acceptabelt då det antagligen kommer vara ditt levebröd och din bebis så att säga .

  Kanske var nyttigt med strulet ändå ,kanske bra att kolla runt lite nu för alternativ att ha backup plan till framtida strul med div leverantörer.

  Har några frågor nu när jag ändå skriver .

  Kommer du ha lammburgare ?
  och vad för djurkött använder du , är det enbart ko?

  Kommer det finnas jalapeno poppers eller chili cheez :D

  • Mar 20, 2012

   Vi kommer bara köra nötkött. Poppers kommer vi inte att köra, det är ganska meckigt att få till bra egna och vill inte köpa in färdiggjorda frysta. Chilichieesebuger kan komma som gästspel men vårt kök är väldigt litet så vi kommer hålla oss rätt hårt till burgarna.

 3. Mar 16, 2012

  Long time eater, first time writer skulle man kunna säga om mig för hamburgaren är och har länge varit en del av min middagsvardag. En annan hamburgarentusiast är ju Stefan @ hamburgare.org som för ett par år sedan gjorde ett genomgående test på vilken typ av kött man bör mala för den allra smakrikaste hamburgaren (läs: http://www.hamburgare.org/kottfars-en-konst/) och han öppnade ögonen för oss om det goda i att mala eget kött istället, så det gör vi nu hela tiden istället för att köpa färdigmald färs.

  Nu, eller snart iaf så öppnar således en restaurang med fokus på hamburgare, vilket jag tycker ska bli väldigt roligt. Entusiaster som ni höjer ribban för oss vanliga konsumenter som i åratal gått och gnagt på vanliga burgare utan att reflektera över möjligheten att det kanske går att göra bättre. En annan evangelist som jag följer noggrant är Semmelmannen vars litterära förmåga ej bör underskattas. Jag som inte ens varit särskilt förtjust i semlor läser med glädje hans många, många inlägg om semlor i Stockholm.

  Så jag ska verkligen försöka titta förbi på fredag för att testa era hamburgare, om inte slakteriet väljer att sabotera vidare genom att låta djuret hängmöra ytterligare en vecka dvs. Vilket förbannat trist öde förresten, håller verkligen med om att ursäkten att de “glömt” verkligen inte håller!

  • Mar 20, 2012

   Ja, Stefan har verkligen varit den svenska burgarens pionjär. Tack för fint inlägg, ses på fredag då!

 4. Mar 16, 2012

  Hej!
  vad kul att du har kommit igång, jag har följt hela din resa och ska prova dina burgerz ifram tiden.
  Vad har du för utbud på öl och hur tänker du kring det?
  Såg att det fanns öl från mikrobryggeriet i västerås, jätte kul!

  • Mar 20, 2012

   Jag kommer återkomma till ölen när vi närmar oss tillstånden som ska beslutas i början av april. Men vi kommer köra mest mikro. De jag är 99% på att vi kommer köra är Anderson Valley, Oskar Blues, Cigar City, Mikkeler, Left Hand och Southern Tier. Sen har jag egen import på Taybeh (palestinsk) och Camelthorn (namibisk) som vi också kommer ta in. Till det lite svensk mikro som inte är helt satt än. Men till en burgare behöver man även lite sköna strupöl så vi tänker köra Sam Adams på fat och Pabst Blue Ribbon på flaska som det ser ut. Plus Bonden så klart!

 5. Mar 16, 2012

  Don’t sweat it! Det är bara mat vi pratar om. Förlusten är större för dig än för oss då du har planerat allt att rulla på från och med denna veckan och nu blir det förskjutet en vecka. Time is money.

  Gick förbi lokalen igår, och den ser magisk ut. Bra jobat!

  • Mar 20, 2012

   Tackar Mats!!

 6. Mar 16, 2012

  Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge, eller hur går sägningen…. :)

 7. Mar 16, 2012

  Väntar ivrigt på möjligheten att boka om!

 8. Mar 16, 2012

  Ingen ko på isen mannen! Som tidigare posters sagt, förlusten är större för dig än för oss. Tror fan bara burgaren blir godare om man får vänta några dar till ;)

  • Mar 20, 2012

   Låter bra! :-)

 9. Mar 16, 2012

  Gott folk – vi var där i onsdags och dom här burgarna är värda att vänta på i en vecka, eller ett år!

  Jon – du har en underbar transparens i vedermödorna med att leverera den perfekta burgaren. Det här kommer löna sig i längden – det finns inga genvägar, du måste självklart vara helt nöjd med det du leverar. Good enough is not good enough som min gamla chef brukade säga (fast han sa det iofs med en ganska arg ton när jag hade levererat på något som jag tyckte var ganska bra…). Hursomhelst, vi kommer komma tillbaka asap!

  mvh Eric

  • Mar 20, 2012

   Tack Eric!! Kul att du gillar burgarna och transparensen. Det senare är lite en käpphäst så kul att du uppmärksammade det.

 10. Mar 18, 2012

  Givet besök nästa gång jag är i Sthlm så kämpa på!

  • Mar 20, 2012

   Take-away kommer men inte från start.

 11. Mar 19, 2012

  Du gör helt rätt, öppna när det är moget och inte hetsa till någon halvdant.

  Mvh
  Marcus

Trackbacks/Pingbacks

 1. Houston, they had a problem | personligen - [...] innan jag berättar vad som kommer hända de närmaste dagarna. Börja med det här och läs sedan det här, ...

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>