Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Äpplen och päron?

June 10, 2011

Förmiddag i LA och vi hade siktat in oss på dubbelfrukost på Marty's respektive The Apple Pan eftersom de visade sig ligga med gångavstånd från varandra. Bara företeelsen gångavstånd är ovanligt i LA och att två av de bästa burgarbarerna skulle ligga inom just det kändes för bra för att vara sant. Vilket det också var. Det var bevisligen gångavstånd men att Apple Pan skulle vara ha en av LA:s bästa burgare var en sanning med modifikation. Ännu en gång fick jag lära mig att en av de bästa burgarbarerna inte är lika med en av de bästa burgarna. Men det har jag ju tjatat om tidigare så det borde väl inte vara någon överraskning? Saken är bara att George Motz, mannen bakom Hamburger America, och, vågar jag påstå, en av världens främsta burgarauktoriteter skriver följande om Apple Pan:

"The Apple Pan may serve the best burgers in America. I say may because I don't like playing favorites, but believe me, if there were a definitive burger in America this would be it. The synthesis of flavors and textures in their burgers is second to none (…)."

Come again? Som tur var jag inte ensam och hade därför viss kvalitetskontroll på mina fantasier när jag ville hävda att burgaren på Apple Pan inte kunde mäta sig med vare sig Gott's eller Joe's och inte heller In'N'Out. Adam och Patrik var lika förvånade de. Och då snackar vi bara burgare i Kalifornien.

Nu gjorde inte det så mycket för Apple Pan var ett underbart ställe och burgaren var så klart inte dålig. Sådana ställen har vi inte tid med. Men det var samtidigt inget särskilt med den heller. Men är inte det bra? Är inte det vad jag predikat i min enfald hela tiden, att enkelhet är bäst. Förvisso, men det kräver att det smakar därefter. Det här smakade god burgare men när man väl gick ut genom dörren fanns inga cravings överhuvudtaget.

Det finns bara två burgare på menyn, Steakburger och Hickoryburger varav den senare är mest poppis opch den jag slog till på. Köttet är färskmalet och serveras i form av klassiska quarter pounders. På dessa ligger pickles, mayo, hickorysås och sallad. Det sneare är en specialitet som är värd att nämna, isbergssalladen är grymt krispig. Den plockas endast av mellanskiktet, varken det yttre sladdret eller det inre beska göre sig besvär. Tyvärr vändes även det till en nackdel för det var så mycket sallad att balansen blev fel. Så vi gör som vi brukar när jag är lite bitter och tittar på fina bilder istället. Inredningen är densamma som vid öppnandet 1947 och ett särskild plus för Creme Soda på finflaska, upphälld i papperstrutar i snygga bägare. Enligt uppgift ska storheter som Jack Nicholson och Barbara Streisand vara stammisar…

Bloggarkiv