Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Ångest

May 28, 2011

Efter Loui's Lunch skulle vi testa Yankee Doodle bara några kvarter bort och enligt Hamburg America ett stammisställe för Yalestudenter i alla tider. Men det hade bommat igen så då stod vi där snopna utan att få prova deras berömda tillbehör – donuts som halveras och steks på burgarstekbordet. Det hade varit nåt. Istället fortsatte vi norrut mot Meriden, CT, och hemlandet för den lokala specialiteten steamed cheeseburger, eller cheeseburg som man kort och gott nöjde sig med i dessa trakter. Ångningen går till så att färsen pressas ned i formar som läggs in i plåtskåp och därefter ångas i skåpen.

Oflytet fortsatte emellertid när vi kom fram till Ted's restaurant – omnämnd i Hamburger America och med på F&W:s USA-25-topp – och det visade sig att de stängde kl nio istället för tio som vi hade fått uppgift om. Personalen var dock kvar och tipsade om steamed cheeseburg tvärs över gatan, på sportbaren Quality Time. Sagt och gjort, vi gled över, slog oss ner framför Boston – Tampa och beställde två ångade burgare.

Inte min grej. Inte alls. Det som händer vid ångning är att köttet dräneras på fett och får en mer ren köttsmak enligt de som förstår. Jag har svårt för kokt kött och grytor och kalops och så vidare och det här funkade inte alls för mig. Hannes, en i grunden större köttconnoisseur än undertecknad, kunde förstå själva poängen men var inte direkt imponerad utan tyckte det drog lite åt okryddad köttlimpa. Vi fortsatte kvällen med lite biljard istället eftersom det här var en sylta i Color of Money-klass.

Dag två. Nytt försök på Ted's. Den här gången kom vi in men för mig kom det nästan upp. Ångad burgare var verkligen inte för mig, inte ens på Ted's. Hannes, igen, kunde göra en mer rättvis bedömning och tyckte köttet var fint men att det som burgare inte var särskilt speciellt. Den ångade osten gick hem hos båda men vi var samtidigt överens om att brödet var för stort och oförstående till att Ted's skulle vara en av USA:s 25 bästa burgare.. Vi lämnade Conneticut något frågande och med lätt ångest över att ha offrat en förmiddag i kommande New York mot detta. Å andra sidan har vi testat steamed cheeseburg.

Plåtlådor för ångning

Bloggarkiv