Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Carolinas III

May 21, 2011

Efter South 21 fortsatte vi längre upp i North Carolina till Raleigh och ännu ett gammalt snabbmatställe, Char Grill, men här var det en något annorlunda variant. Byggnaden liknade mest en inglasad kiosk och det gick inte att gå in någonstans. Istället fyllde man i ett beställningsformulär på vad man ville ha, sköt in lappen i en lucka varpå den kanade ner till personen bakom glaset som tog emot orden. Fem minuter senare ropade de upp ordernumret i en högtalare varpå man fick gå till nästa lucka och hämta ut en vit påse med mat och betala.

Köttet levereras färskt varje dag som färdiggjorda biffar av black angus-högrev. Dessutom grillas de över öppen eld inne i kiosken. Imponerande. Ännu mer imponerande är att Char Grill är mer eller mindre oförändrat sedan starten 1959 och de nuvarande ägarna har drivit det sedan 1975. Det finns fler Char Grills eftersom det är en liten minikedja men detta är originalstället.

Klassikern här visade sig vara en steak sandwich som bestod av hackad biff snarare än färs så vi tog en dubbel cheese och en steak sandwich och delade. Till det varsin shake som var goda men så tjocka att det faktiskt blev mjukglass.

Burgaren var saftig och fin med rejäl grillsmak, på gränsen till för mycket, och steak sandwichen var inte dum den heller. Även detta var ett ställe som man skulle ge hur mycket som helst för att bara kunna slinka ner på någon gång i veckan men i jämförelse med andra burgare på den här touren var det ändå mer helhetsupplevelsen som gjorde avtryck så jag låter bilderna tala ännu en gång.

I morgon åker vi vidare mot Washington DC och stannar på vägen för lunchburgare på Texas Tavern i Roanoke, Virginia så vi får se om jag återkommer med det inlägget eller om jag hinner klämma ur mig ghetto burger innan. Höres!

Den lilla svarta rektangulära hålet är där man stoppar in beställningen!

Steak sandwich

Double cheese

Bloggarkiv