Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

“Cook ‘em slow man, cook ‘em slow”

May 19, 2011

Efter tips från Hannes kollade vi upp food trucken Latin Burger & Taco som twittrar varje dag var den kommer att stå. Första dagen regnade det och budskapet var att de skulle ha en första ledig dag på 18 månader. Det var de nog värda för dagen efter var vi där och upplevde anledningen till deras rykte.


Latin Burger and Taco

Som namnet antyder finns annat än burgare men för oss var valet givet, en varsin Latin Macho Burger: bröd, red pepper mayo, biff, en till biff, karamelliserad lök, jalapenos, oaxacaost, bröd, tack så mycket. Som lunchburgare var den perfekt, liten och kompakt men rejält mättande. Det speciella med den här burgaren är att färsen innehåller en tredjedel chorizo som tillsammans med jalapenos, osten och red pepper mayon ger en intensiv men lagom hetta. Färsen innehåller förutom chorizo en tredjedel högrev (20% fett) och en tredjedel ryggbiff (5% fett). Därtill finns en hemlig ingrediens som de inte avslöjade så klart. Som ni kan tänka er gjorde korven att färsen blev lite klumpig med tuggmotstånd här och där men jag gillade det. Samtidigt gjorde korvfettet biffarna saftiga och på det hela taget var det en kanonbra burgare (vilket kanske känns som en upprepning men vad gör man…). Köttet kommer från en lokal slaktare och de gör färsen själva. Förutom detta gör de allt annat själva från grunden (utom korven som de köper färdig av bästa sort) och burgarna tillsammans med löken steks lååångsamt.

Macho burger

Detta fick jag veta under ett mycket intressant snack med ägaren som plötsligt dök upp när vi ätit färdigt. Jim Heins presenterade sig som en "retired investor" som startade sin första truck som en kul grej. Jim bor i Miami "på vintern", gillar Swedish House Mafia eftersom han hänger på Ibiza under tidig höst och som ni hör verkar han leva ett ganska ordinärt och trist liv. Stora skrällen var att han är personlig vän med grundaren till Max Hamburgare. Hepp?! Jag var ju tvungen att fråga om han provat burgarna men det hade han inte.

Hursom, nu har rörelsen växt ordentligt med flera bilar och en stor "papa truck" som fungerar som högkvarter och ambulerande kyldepå vilket innebär att han jobbar femton timmar om dagen fast han egentligen dragit sig tillbaka. Hjärnan bakom satsningen är förutom honom själv hans fru tillika food celeb Ingrid Hoffman som är kocken bakom det hela. Mer om henne finns på google (jag börjar slappa till mig…) men här berättar hon mer om Latin Burger. När jag frågade om tillstånd för food trucks gav Jim det klockrena tipset att börja "undergorund and then grow big" och efter det kan inte myndigheterna sätta stopp. Eller med Jims ord: I'm Latin Burger, I'm big. What are they gonna do?" En riktigt skön man som likt en hamburgervärldens fantomen lämnade mig med följande djungelordspråk: "Cook 'em slow man, cook 'em slow."

Would you still love me if I was on the bus? Would you still love me if I was flippin' b's? Poesi signerad 50 cent

Nu är klockan tre på natten och det är dags att sova. Nästa inlägg blir Burger n Beer Joint och Michaels Genuine Food som blev sist ut i Miami. God natt och god morgon.

Bloggarkiv