Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Fast i tullen!

May 04, 2011

Mellanlandning i Newark. Istället för den sedvanliga utfrågningen av homeland security snackade vi burgare i tio minuter. Tjänstemannen var från New Jersey och vi började prata om ett litet hamburgerhak som heter White Manna som redan fanns på min måste-lista. Han intygade att det var riktigt fina grejer. Sen fortsatte vi att snacka grillning och styckningsdetaljer: "I grind my own meat using 50/50 chuck and brisket but the kids and the wife didn't like it" vilket gav mig tillfälle att tipsa om att blanda i en tredjedel short ribs i färsen. "Ahh, I bet that makes it more juicy, right, cause the brisket is a bit too lean by itself" svarade tullarn. Man måste beundra burgarkompetensen i detta land…

Och sen fortsatte det på planet till Denver. Jag började prata burgare med killen bredvid som också var från New Jersey och White Manna kom upp igen. Jag berättade att jag skulle till Denver för att testa Bud's Bar och Cherry Cricket varpå samtalet spreds runt i planet och flera instämde i att Cherry Crickets burgare är något utöver det vanliga. Deras burgare heter kort och gott the cricket burger och till den kan alla möjliga tillbehör väljas. Den variant de är kända för och som lockade mig mest är emellertid den med creme cheese och färsk hackad halapeno. Jag har säkert gjort den tio gånger hemma i köket efter att först hittat tipset på i mitt tycke Sveriges bästa hamburgerblogg. Den drivs av en kille som heter Stefan och han har järnkoll på burgare. Här är hans cricket burger. Så i morgon blir det test av den på plats!

Bud's Bar är ett tips från hamburgerguiden Hamburger America av galningen slash gurun George Motz som listar 100 av USAs bästa burgarställen (en fantastisk bok som jag snart kommer skriva mer om). Här finns ett utdrag ur boken om just Bud's Bar som publicerats på en annan eminent burgarblogg - A hamburger today eller AHT. Bud's bar blir test nummer två i Denver. Killen på planet, Michael, tog även upp en annan burgarguru, Bobby Flay, vars bok Bobby Flay's Burgers, Fries and Shakes är motsvarigheten till hemmets kokbok för oss burgargeeks. Som sagt, de kan sina burgare här borta.

Bloggarkiv