Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Gräddportello

January 18, 2012

Kul att ni gillar lokalen! Som många kommenterat så är det synd på många sätt att det just är J&P:s lokal jag tar över, de har verkligen ett unikt koncept. Jag förstår att ni undrar om deras framtid. För frågor om deras framtidsplaner vill jag emellertid hänvisa till dem. Eller passa på att gå förbi innan de stänger – det ska jag göra!

Så när blir det burgare då? Ja, den tidslinjen har ju flyttats fram i små, envisa, jobbiga-att-inse-steg sedan i augusti egentligen. Men nu ska vi inte älta det förflutna och det enda som legat fast under hela den tiden har varit min ambition att öppna ca en månad efter tillträde. I den här lokalen ska jag inte göra om särskilt mycket eftersom jag i stort gillar den och det finns en mängd originalinteriörer som man inte gärna river ner. Därför är min förhoppning att den tidsplanen i det här fallet faktiskt är realistisk. Den som lever får se.

Det pågår fortfarande en dialog kring exakt tillträdesdatum men det kommer bli någon gång mellan 1/2 och 1/3. Så det kan går fort eller ta lite längre tid. Oavsett börjar det känns smått overkligt att den dagen faktiskt närmar sig. Efter att lättnaden lyft mina axlar börjar de så smått falla ner igen av den välbekanta känslan av stress. Men så ska det ju vara. För trots att allt strul med lokaler under hösten har gett mig mycket tid att finslipa, planera och justera så är det ju ofrånkomligen en lavin av saker som nu måste ordnas och som inte gärna kunde påbörjas innan platsen var klar.

Det slutliga öppningsdatumet påverkas också av lite byråkratiska processer som man inte riktigt kan påverka. En sådan är serveringstillståndet och det är på rull. I måndags skrev jag kunskapsprovet som numera är obligatoriskt. Helgen förlöpte därför i sällskap med den gamla vännen tentaångest. Det var ett tag sedan. Men nu sitter alkohollagen där den ska och igår landade ett diplom som intygar detsamma. Det var lite fint med ett diplom måste jag säga, lite som i hockeyskolan.

Vad säger ni om den här frågan:

En person som är märkbart påverkad vill beställa en till öl. Vilket av följande är rätt sätt att bemöta personen?
1) Neka beställningen och bjuda på en läsk för att undvika bråk
2) Neka beställningen och låta personen vara eftersom denne är lugn och inte stör de andra gästerna
3) Avvisa personen från lokalen eftersom denne är märkbart påverkad

Igår var en handläggare från Kungsholmens stadsdelsnämnd och inspekterade lokalen och på måndag kommer min handläggare på tillståndsenheten och gör en inspektion för deras ändamål. Överlag har hela serveringstillståndsprocessen löpt mycket smidigare än jag befarade, mycket tack vare snabb och trevlig service från kommunens sida. Handläggningstiden är i nuläget ca tre månader från att ansökan är komplett vilket egentligen är först nu i formell mening men jag har en känsla (förhoppningsvis välgrundad) att det här kommer att gå ganska mycket snabbare. Givet att jag beviljas tillståndet kanske man ska tillägga…

Skulle det dra ut på tiden eller strula på något sätt så tror jag att jag smäller upp porten ändå så får ni dricka läsk och folköl. Det ska ni nog överleva. Lite i skymundan har ju den svenska folkölsmarknaden tagit stora språng med trevligheter som Bondens från Västerås Hantverksbryggeri och Andréns törstsläckare från Dugges vilka jag både tycker är fantastiskt bra. Eller varför inte en härligt sliskig Cream Soda. Iskall tycker jag den är en perfekt förening av Portello och grädde och det hörs ju direkt vilken välavvägd kombo det är…

Bloggarkiv