Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Hemmagrill

May 18, 2011

Hemmagrill

Efter Le Tub var vi alltså hembjudna på hamburgergrillning hos Shavon och Nicole som vi träffade i baren på Brown's Hotel kvällen innan. Vi skulle komma till klockan sju och eftersom Shavon bara bodde några kvarter från vårt hotell (visserligen lite oklart hur många) så tog vi en löptur med dopp i havet runt halvsex och plötsligt var klockan kvart över sju. Men vi skulle ju bara några kvarter och med taxi skulle vi vara klädsamt sena. Sagt och gjort, vi hoppar in i taxin ger chauffören adressen och efter viss förvirring står det klart att vi ska upp till 190:e gatan. Vi var på 14:e gatan. Redan 25 minuter sena hade vi nu en nätt biltur på 169 kvarter genom Miamis kvällstrafik framför oss.

Inte hade vi hunnit köpa något att ha med oss heller och vi saknade även kontanter till taxin så vi fick stanna på vägen för att ta ut pengar och köpa en flaska vin vilket inte gick så bra så vi fick åka vidare utan. Väl framme visade det sig att lägenheten vi skulle till låg i ett s k gated community Vi fick visa leg, uppge vem vi skulle besöka och på vilken adress varpå de tog taxins registreringsnummer och gav oss en lapp med tillstånd att åka in. Därinne fick vi fråga oss fram efter rätt hus och där var en till kontroll där vi fick skriva in oss i en gästlogg medan säkerhetspersonalen ringde upp och kollade om två svettiga svenskar verkligen skulle komma på besök. Det skulle vi. Men kanske inte helt tomhänta och en timme och en kvart för sent.

Shavon och Nicole stod och grillade på en elgrill under köksfläkten och var väldigt förstående om än något hungriga. Vi hade tydligen missförstått vem av dem som bodde nära vårt hotell. De gav oss en varsin öl att pusta ut med på balkongen till lägenheten som låg tolv våningar upp med utsikt över havet. Som ni kan se på bilderna var vi inte värda den utsikten.

Nicole hade gjort grymt fina köttpuckar med på sirloinfärs med tio procent fetthalt och svängde sig ledigt i diskussionen om hur detta påverkade burgarna i jämförelse med en fetare färs. I färsen hade hon endast kryddor, bestående av salt, peppar, vitlökspeppar och cayennepeppar.

Redan nu stod det klart att det här skulle bli fina burgare. Till det grillade Shavon svamp och lök medan vi fick välja ost mellan provolone och blåmögelost. Utöver det bjöds ketchup och dijonsenap på bröden (som självfallet grillades). Hela härligheten toppades med det något oortodoxa inslaget rosa skumpa till bordsdryck.

Efter en väldigt trevlig middag bänkade vi oss framför TV:n och avslutade kvällen med att se Miami Heat bli fullständigt utskåpade av Chicago Bulls i NBA-slutspelet. Detta upprörde Shavon i ganska hög grad eftersom hon var ett "sports freak". Eller som hon själv uttryckte det: "They beat us like we stole somethin' and we don't even know the names of their players, that's how bad they are."

Efter denna uppvisning i amerikansk gästvänlighet och spontanitet fick vi skjuts hem av Nicole. Hon bodde ju bara några kvarter från oss som sagt…

Nästa gång vi hörs blir det rapport från den främsta av Miamis ambulerande food trucks, Latin Burger & Taco, och en grym bbq-burgare från Burger & Beer Joint i South Beach, där vi flottchockade med cookies'n'cream-double-fudge-brownie milkshake och deep fried orio cookies med glass och hallonsås till efterrätt.

Bloggarkiv