Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

In’N'Out igen

June 09, 2011

På väg från Gott's Roadside ut mot kusten över bergen stannade vi till i en liten bergsby med en bar där en nyckelscen i törnfåglarna spelades in. Tyvärr får jag säga att jag nog bara sett halva filmen vilket dessutom förmodligen skedde tidigt 90-tal så mig gav den informationen inte särskilt mycket. Men baren där det skulle ha skett var smått legendarisk bara i sin uppenbarelse. Patrik ville ta en mitt-på-dan-whiskey bara för sakens skull och vi funderade även på burgarna trots att Gott's milskshake fortfarande skvalpade i magen. Istället gick vi tvärs över gatan till en antikaffär där milkshaken gjorde sig påminnd igen.

I ett hörn stod nämligen en gammal mixer från 50- eller 60-tal. Inte en blender i vanlig mening utan en liten maskin med en stav som sticker ned med tillhörnade rostfri mugg (ska lägga upp en bild senare). Det fina var att den fungerade och efter en stunds överläggningar om amerikansk spänning kontra svensk bestämde jag mig för att slå till och lyckades plocka loss den för 35 dollar jämfört med prislappen på 60. Vem vet hur länge den håller men bara tanken på att få blanda åtminstione ett par shakes med denna skönhet gjorde mig helt upprymd.

Färden rullade sedan vidare efter fantastiskt vackra Highway 1 med Santa Cruz som första delmål. Där skulle det surfas och chillas var det tänkt och jag hade försäktat att kylan i San Francisco inte skulle följa med ända ner dit. Fel. Hade. Jag. Vi drog runt på ett halvdött nöjesfält och frös, käkade risig mexmat på ett helt tomt ställe – det är memorial day tänkte vi, vi lagar risig mat tänkte de – och gick hem till motellet och googlade surfrapporter och hyrställen.

Upp dagen efter vid halvåtta och det var om möjligt ännu kallare. Plus regn. Vi huttrade ner till stranden och möttes av ett kavlugnt, grått iskallt hav. Skam den som ger sig tänkte vi och gick för att hyra brädor. När en bräduthyrare i en övergiven stad under lågsäsong och platt surf inte ville hyra ut till tre fån från Sverige som uppenbarligen inte förstod sitt eget bästa insåg vi att det var illa. Det var så dåliga surfförhållanden att han inte ens ville ta våra pengar. Så vi drog vidare söderut och vad dagen led kom sol, vågor och fantasitiska stränder men inga brädor hade vi. Till sist, kvart över sju på kvällen och bara en timme från LA, fann vi lyckan i Ventura beach där en gubbe höll öppet en halvtimme längre för att vi skulle få känna på vågorna.

Den som väntar på något gott med andra ord – åker till In'N'Out, vilket fick bli dagens enda burgarstopp. Den här gången beställde jag animal style, bad om en hatt (vilket man alltid får om man frågar) och slog till på en T-shirt. Grabbarna som debuterade tykcte det var bra grejer. Några dagar senare fick vi tillfälle till ett nytt återbesök för mig och ännu en dubut för chauförrerna – Five Guys. Vart vill jag komma med det här? Jo, jag och Hannes körde ju ett test med Five Guys och Shake Shack head to head vilket den senare vann. Men i det inlägget höll jag Five Guys högre än In'N'Out. Det gör jag inte längre. Five Guys är hur bra som helst, framförallt smaken på köttet men jag måste ändå återställa ordningen och medge att In'N'Out är snäppet bättre. Så är det med den saken. Nästa inlägg blir i alla fall LA.

Bloggarkiv