Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Kedjereaktion

May 13, 2011

Kedjereaktion

I förrgår var jag som sagt på In'N'Out. Jag misstänker att många som läser det här är bekant med kedjan som bara finns i sydvästra USA och vars burgare vänder upp och ner på ens föreställningar om en hamburgerkedja. Anledningen till att de bara finns i sydvästra USA är att de inte vill expandera längre bort från sin produktionsanläggning än att alla råvaror kan levereras färska till varje restaurang. Därför ligger ingen restaurang mer än en dags lastbilsfärd bort och inga frysbiffar släpps över tröskeln. Potatisen skivas till strips för hand på varje restaurang i en manuell skärare som ser ut som en pump och som finns fullt synlig bakom disken där man beställer. Hela konceptet är väldigt tilltalande för att vara en kedja och jag gillar verkligen hur de har hållit fast vid sin vision och låtit kvalitet föregå kvantitet. Enligt hemsidan expanderar In'N'Out nu längre västerut vilket kommer innebära en etablering av en ny produktionsanläggning. Det återstår att se vad det har för påverkan, om någon, på varumärket och produkten men helt klart är att In'N'Out är en föregångare för hamburgerkedjor med genuina ambitioner. Food & Wine har den med på sin topp-25-lsita över samtliga burgare i USA. Som enda kedja kan tilläggas.

Jag plockade upp min In'N'Out-burgare på vägen hem från en dagsfärd norrut längs highway 1 och pacific coast highway. När vi närmade oss LA gick det äntligen att få in lite fin hiphop på radion och hyrcaben kom äntligen till sin rätt. Det var tisdag och kanalen K-Day körde "K-day's back in the day double play Tuesday" vilket innebar två låtar i rad från några av nittiotalets raphjältar som 2Pac, Cypress Hill och Arrested Development. Det var med andra ord en bra dag som bara kunde bli bättre med en double-double på In'N'Out.

Double-double betyder helt enkelt dubbelt kött, dubbel ost vilket blev mitt val för dagen. Burgaren byggs med bröd, dressing, tomat, sallad, biff, ost, lök (som tillval), biff, ost, bröd. Dressingen är klassisk hamburgerstyle, en aning 1000 island möter en skvätt rhode island eller nåt i den stilen vilket ger en välbekant smakupplevelse men som övergår i en ny dimension när köttet kliver in. Det smälter som ingen annan kedjeburgare jag provat tidigare. Dessutom trycks den ihop fint utan att falla isär trots att det är en dubbelburgare. Så här borde en hederlig Sibyllaburgare smaka om det inte vore så att kombinationen av orden hederlig och Sibylla är oförenliga. In'N'Outs pommes är som sagt handskivade på plats och sen direkt friterade vilket ger en lite speciell konsistens och smak, något torra skulle jag säga i brist på bättre vokabulär men jag gillar dem verkligen.

"Ett Sibylla skrov tack, extra allt." Förmodligen...

För att summera, det är ingen nyhet med förtjänar att upprepas: In'N'Out är riktigt bra grejer. Vi säger så.

Bloggarkiv