Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Marty’s

June 11, 2011

Marty's, några kvarter norrut från Apple Pan på West Pico Boulevard, är något så fint som en hederlig gammal korvmoj. Men låt er inte förledas i mellansvenska associationer, här serveras snabbmat gjord på färska ingredienser och inget fryst eller processat passerar luckan. Kanske ketchupen och läsken då men ni förstår poängen.

Martys har hängt med i fem decennier med samma ägarfamilj och deras specialitet är "the combo" – en burgare med två grillade korvar ovanpå, skivade i mitten längs med så de ligger platt mot biffen. En sån åt jag så klart…inte. Jag vet, det är oförlåtligt men till frukost, fem minuter efter Apple Pan slog t o m min burgarbroms till. Istället blev det en vanlig cheese och den var helt ok.

I smak och komposition påminde den mycket om South 21 i North Carolina. Min och Hannes analys där och då var att så här måste snabbmatsburgarna ha smakat en gång i tiden innan fryskedjorna tog över. Även på Marty's kan man uppleva släktskapet till en vanlig cheese på en global kedja – i proportioner och även till stor del i smak med skillnaden, igen, att det här har en annan kvalitet och inte bygger på fusk.

Till det drack jag min första Horchata en dryck som i mexikansk tappning vanligen består av rismjölk med smak av vanilj och kanel. Iskall funkade den faktiskt finfint till burgaren.

Bloggarkiv