Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Nu kör vi. Igen.

February 20, 2012

Efter att ha genomgått en mindre livskris där hela hamburgerlivet passerade revy fick jag äntligen tillträde till lokalen i fredagskväll. Tanken var ju att det skulle blivit i måndags men lite sista-minuten-strul med tillstånd, som bl a innefattade att Stadsbyggnadskontoret råddade igenom en bygganmälan på två dagar (!) och satte någon form av rekord i smidig byråkrati (!!), ställde allt på ända. I torsdagskväll vågar jag nu erkänna att hela den här grejen stod och vägde. Det är ju en sak att inventarier anländer anpassade till en lokal som man kanske inte längre kan få använda men beställning av slakt är ju en grej som är lite svårare att ta tillbaka. Och ni som följt mitt lokalletande sedan i juni vet ju att vi inte plockar ner en ny adress direkt från hyllan.

Så när allt löste sig i fredags drog jag och pappa, som kommit ner redan i onsdags för att snickra, inte på oss byggbrallor utan gick istället ut och firade med champagne. Dagen efter var alltså dagen efter men också den första och bästa på länge. Nu står jag äntligen i gipsdamm och slipar på min lilla dröm. Bokstavligen.

Men vi ligger alltså en vecka efter så jag ska ta några dagar och se var vi landar innan vi sätter det definitiva datumet. För er med presentkort kommer jag snart slänga upp en bokningsfunktion där man kan boka sig för två under första beta-veckan. Exakt när det blir är också lite darrigt så vi säger inom kort för att hålla ryggen fri.

Jag har noterat era kommentarer och frågor och jag ska försöka svara på dem så jag hinner. Det har sagts förut men kanske aldrig varit riktigt lika sant som nu – nu kör vi!

Bloggarkiv