Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Socks up!

May 15, 2011

Socks up!

Sitter på flyget från San Diego till Miami och kör ett fåfängt försök till fyra-timmars-mirakel-rensning bestående av frukt, nötter och bärsmoothie. För nu börjar två veckors bil-och-burgar frenesi från Miami upp till Boston vilket också kommer innebära fler inlägg. I Miami ska vi åtminstone käka på Michael's Genuine Food och Le Tub varav det förra kvalade in på Food & Wines topp 25 över burgare i hela USA och det senare, förutom att det är enda stället i Florida i som nämns i Hamburger America, också för några år sedan utsågs av tidningen GQ till den bästa burgaren i landet. Sista dagen i San Diego var jag på Five Guys en gång till och därför har jag dröjt lite med det inlägget (blir nästa) men jag kan avslöja att det nu tillhör mina absoluta favoriter så här långt.

Innan jag lämnar San Diegos stränder för Miamis…stränder (oh it hurts!) så tänkte jag dela med mig en liten anekdot på temat. Vi svenskar uppfattar ofta USA:s kultur som mer öppen men enligt vissa också mer ytlig. Det låter jag vara osagt men det jag gillar med deras öppenhet är att man alltid kan småsnacka lite med vem som helst och ännu hellre jiddra lite. Eller snarare bli jiddrad med, som på Rocky's, om jag ska vara ärlig, men jag gillar det som sagt. Häromdagen gick jag på stranden med min flickvän tillika sambo och veckans chaufför, Hanna, och vi närmade oss ett gäng killar. Riktiga dudes med kepa bakom fram och några öl i magen.

Att köpa badshorts i USA är ju inte helt lätt om man inte är ute efter surfshorts, europé som jag är hade jag köpt ett par som slutade strax ovanför knät istället för strax under. Men ändå från en surfbutik så jag tyckte inte jag var helt offside även om de var randiga i färglada pasteller. Istället för den ordinarie jag-är-svensk-på-besök-i-USA-t-shirten-från Abercrombie var min T-shirt köpt på H&M. Den var gul med en med amerikanska mått mätt ganska stor, lite oval u-ringning. Kommer ni ihåg pinnglassen Duffy? Ungefär så såg jag ut men jag trivdes med livet. Och inget ont om A&F men vissa amerikaner är uppriktigt fascinerade över – och driver gärna med – européers och framförallt svenskars fascination för det märket.

Hursom, jag hade inte fallit dit. Trodde jag. För när vi närmar oss killarna med fotbollen, som de dessutom kastade till alla som gick förbi för att kunna häckla tillbakapassningen, hör jag tillropet: "Hey Abercrombie!" (så mycket för H&M…) Catch!". Mot mig kommer en fotboll, modell amerikansk, susande och jag hinner tänka att jag a) nog inte kan fånga den b) garanterat kommer misslyckas med tillbakapassningen. Jag låter den flyga över mitt huvud till samlade burop. "You gotta put up a little effort dude!". Jag bara skrattar eftersom man måste bjuda lite på sig själv, i USA som livet i övrigt. När vi just passerat kommer den sista dräpande kommentaren: "That's a big neck hole dude!" Sant.

Men ett big neck hole ger plats för en stor hals som i sin tur rymmer många burgare – Duffy som burgarbabushka. Jag får överväga om det kanske till och med är värt en bild som några efterfrågat i kommentarerna. Men jag börjar med en teaser så länge– u gotta live the part!

Om allt går i lås plockar min nya chaufför Hannes upp mig på flygplatsen, pigg i kropp och stjäl efter att ha tagit 06:20 planet från Stockholm eftersom jag insisterade på att vi då skulle kunna ha hela eftermiddagen i Miami. Det var innan jag bokade mitt eget flyg och insåg att jag skulle landa två timmar senare… Men jag får mata honom med burgare och lite justa lokala öl så blir han på humör. (Som parentes kan jag nämna att jag och Hannes även har en ölimportfirma ihop. Kika in oss här!)

Hörs snart!

Bloggarkiv