Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Vi är i smöret!

May 19, 2011

Efter en missad bokning, en framskjuten bokning och ett besök utan burgare på menyn var vi nu äntligen på plats för lunchburgare på Michael's Genuine Food, det andra stället förutom Le Tub på den ursprungliga Miamilistan.

Som ni har sett hade emellertid Miami en hel del annat att erbjuda däremellan och vi lämnade staden med nyfunnen visdom om Miamis finfina burgarutbud. Och då har vi missat en hel del som alltid i en stor stad men jag försöker hålla mig lyckligt ovetande om det.

Men sista stopp var alltså MGF. En hipp restaurang i Miamis designdistrikt men med en avslappnad atmosfär. Vi hade redan hört mycket gott om det under vårt besök och väl på plats kändes det som att hit skulle vi ha återkommit för resten av menyn om vi var bofasta. Det som ledde mig till MGF från början var, återigen, Food & Wines topp 25 av USA:s burgare. Förväntningarna på förhand och efter att vi satt oss till bord var därför klara: gourmetburgare.

Och visst, den följde formulär 1A för en gourmetburgare med briochebrödet men det här var inga tillkrånglade saker. En fet och härlig färs som jag – i en sekund av övermod – tyckte mig kunna identifiera som innehållandes bringa men där hade jag fel. 100 % högrev från en lokal gård som smakade kalas stekt till perfekt grårosa ton. Lite som Celeste i Babar.

Biffen toppades med Vermont cheddar och en fantastisk tomat (kolla bilden!). Brödet var dels smörat dels väldigt flottigt eftersom briochebröden drar lite åt croissant, om man bryter sönder det och tittar noga – vilket man gör – så syns samma luftgångar som i en croissant och smaken är ganska lik även om konsistensen är mer kompakt i briochebrödet. Jag gillar det ibland men inte alltid och den här gången var det perfekt. Brödets smöriga smak bröt perfekt mot osten som i sin tur var fet och påminde lite om haloumi. Återigen: brödet är extremt viktigt för en hamburgare. Som ni hör har jag ingen aning om vilka termer man använder för ost och bröd men den som är lika grund i ämnet som jag förstår förhoppningsvis och ni som vet bättre – hör av er!

Det var på det hela taget en väldigt flottig burgare utan att den kändes…flottig. Det låter ju helt ologiskt men jag kan inte förklara det bättre. Ingen lök, majonnäs, senap eller ketchup fanns på. Allt smakade bara kött och bröd med en tomattvist men ändå med ett sådant djup. Uppenbarligen utförs det vetenskap i köket på MGF ovan mitt intellekt. Vilket kanske inte säger så mycket när jag tänker efter. Pommes var som sig bör på ett sådant ställe väldigt bra. Knapriga med skalet kvar och lagom mjuka men fasta inuti.

Till detta beställde vi varsin dryck, en Ginger lemongrass ale och en Homemade passionfruit soda. Otroligt läskande i Floridas hetta även om ginger alen var aningen söt. Det här är en grej som också känns oerhört outvecklat hemma – lite hederliga egengjorda ales och lemonader, iste eller t o m läsk. Jag kommer bara på den ljuvliga juicen på Café Nero. Några tips?

Nästa gång vi hörs blir det rapport från Holeman & Finch i Atlanta!

Bloggarkiv