Boken

Hamburgaren i sin enklaste form består endast av kött och bröd. När något är så enkelt är det lätt hänt att man försöker göra något svårt av det. Eller helt enkelt misslyckas för att det just verkar så enkelt. Så hur gör man? I vår kokbok kan ni läsa vad vi tror på.

Hamburgare från grunden

Vad är hemligheten med en bra hamburgare? Svaret är väldigt enkelt. Det finns ingen. Föreställningen att det skulle finnas en hemlighet där ute speglar en vanlig missuppfattning att det måste vara något komplicerat och okänt som gör vissa hamburgare bättre än andra. Så är det inte. Som all annan mat kräver burgaren kunskap, kärlek och bra råvaror. Men få andra rätter bär på så få hemligheter som burgaren.

book

Det handlar om köttet och brödet. Utan en fin färsbiff och ett gott bröd finns det ingen väg framåt. En maträtt med endast två beståndsdelar kräver naturligtvis råvaror av utomordentlig kvalitet. Och viss teknik för att hantera dem. Inte heller här lurar några hemligheter men väl en del kunskap. Det handlar om styckningsdetaljer och stekning, fetthalt och färsfibrer, textur och temperatur, konsistens och komposition, proportioner och – inte minst – passion.

I vår kokbok Flippin' Burgers - Hamburgare från grunden delar vi med oss av vår kunskap och vad vi tycker är avgörande för att få till en skön burgare.

  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 128
  • Utg.datum: 2013-03-23
  • Upplaga: 1
  • Förlag: Natur & Kultur
  • ISBN: 9789127134270

Du hittar den i bokhandeln eller på restaurangen Flippin' Burgers.