Vad är Lådan? En öllada och en matlåda

Var? Luntmakargatan 63
När? Tis-tor 17-22, fre 11-00,
lör 12-00
Hur? @ladansliders

Om vi var en PR-byrå skulle vi kalla det för en urban lada. En box där vi tänkt utanför men ändå hållit oss inom. En rörig skrivbordslåda med idéer som kan hamna som en skiss på menyn ena kvällen för att nästa vara utsuddad. Där hela konceptet (igen, PR-byrå…) är gubben i sin egen låda. Eller gumman.

Vi skriver alltid för långa inlägg så orkar ni inte läsa nedan - kika vad DN och Nöjesguiden tyckte om Lådan:

http://www.dn.se/pa-stan/ata-u... http://ng.se/recensioner/krog/...

En gång för längesedan - eller i alla fall för snart fem år sedan – hade vi en liten låda. I ett hål i en vägg. Vid en strand på Kungsholmen. Som gjorde burgare. Så skulle det alltid vara. Men så blev det inte. 

Under de följande åren är nog den vanligaste frågan vi fått: och vad är nästa steg. Näst vanligaste: när ska ni öppna ett till Flippin. Med en envishet gränsande till idioti svarade vi alltid samma sak. Det finns inget nästa steg. Det ska vi inte. 

Det är inte en hållning vi koketterar med, faktiskt inte alltid funderat så mycket på. Det har bara känts naturligt. Flippin var från början tänkt att bara få vara vad det är och det tror vi fortfarande på. Det känns fortfarande naturligt. Men vi kanske kunde göra något mer.

Så nu finns. Ett nästa steg. LÅDAN. Litet eller stort steg beror lite på hur man ser på det. Det är litet i bemärkelsen att vi håller oss till det vi tror att vi förstår: streetfood med utgångspunkt i lika delar enkelhet och kvalitet. Råvarufokus och hållbarhet där vi tror att produkten fortfarande och alltid kommer att vara det viktigaste. Med basen i våra sliders som vi kör i vår foodtruck. Också det ett ganska litet steg.

Faktum är att vi tänker oss LÅDAN lite grand som en bakficka till Flippin. Ett garage där vi parkerat vår truck och byggt en bar i ett hörn. Rent fysiskt var det faktiskt ett gammalt garage en gång. Därefter förvridet av decennier som buffékrog. Sedan förvandlat av oss till en grushög och till sist ihopsnickrat till en låda. Det var ett lite större steg.

LÅDAN är också ett större steg rent fysiskt. Nu har vi inte parkerat någon truck därinne – se det mer som en vision - men något motsägelsefullt är vår nya bakficka ungefär dubbelt så stor som Flippin. Vi tänker emellertid att vi inte fått hybris. Vi tänker att vi chansar på att det blir mysigt ändå. Vad vi tänker mer konkret? Följ oss på instagram på @ladansliders eller kom ner och kika.

För att komma i kontakt med ansvarig på LÅDAN går det fint att mejla ladan@flippinburgers.se 

Ladda mer