Sliders

I höstas startade vi vår nya foodtruck som bjuder på oljiga, buckliga, lökiga och förhoppningsvis grymma sliders. Vi kallar konceptet kort och gott för Sliders och hoppas att ni som gillar oss kommer att känna igen er men samtidigt få någonting lite annorlunda.

Slip slidin' your way

Vi har känt ett tag att det vore kul att hitta på någonting mer i burgarväg men har inte känt oss lockade av att öppna fler Flippin-restauranger. Det skulle inte kännas särskilt kreativt att bara försöka göra om allting igen på en ny plats. Vi håller därtill på vår filosofi om att inte allting behöver bli kedjor för att utvecklas.

Istället får vi ta ut svängarna lite med vår nya foodtruck som går under namnet Sliders. I den kör vi slidersversionen av Flippins burgare. Populärt används sliders i betydelsen små hamburgare vilket är rätt i sak – de är små och heter sliders för att de slajdar direkt ner i magen - eller för att ta en annan version av historien: för att de en gång tillagades i amerikanska flottan och slajdade runt på stekbordet i hård sjö.

Foto-2015-10-23-14-57-04

En snävare definition av slider och som vi utgår från är genom själva tillagningen. Sliders på små hak i USA tillagas genom att färsbollar smashas platta på stekbordet och sedan överöses med lök som får steka med köttet. Efter en stund lägger man på ost och lägger brödet ovanpå så att det ångas varmt och fuktigt samtidigt som det får smak av både kött och lök. Det låter väldigt enkelt och det är därför vi gillar det. Men precis som med en vanlig burgare är en slider helt fantastisk när allt sitter. Givetvis bygger vi våra sliders på vårt ekologiska Flippin-bröd och av kött med samma ursprungs- och kvalitetskrav som i restaurangen. Vi säljer även folköl på fat från mindre hantverksbryggerier samt egen läsk på fat från Dryck Sthlm.

Enklaste sättet att hitta trucken är via våra sociala medier (Facebook, Instagram och Twitter) eller via appen Streetkäk. För eventförfrågningar mejlar du sliders@flippinburgers.se.