Filosofi
På Flippin gillar vi enkla burgare utan tjafs som är gjorda från grunden. På riktigt. Därför jobbar vi uteslutande med små köttproducenter som har koll på djurhållning och slakt. Med djur som får vistas ute och äta gräs eftersom de helt enkelt mår bäst av det. Då blir även köttet fint och smakrikt. Givetvis är allt kött vi använder färskt och hängmörat.
Våra huvudleverantörer är det småskaliga Skärgårdsslakteriet på Värmdö.
Skärgårdskött är ett litet slakteri vid Tavastboda gård ute på Värmdö. De slaktar djur främst från gårdar i Stockholms skärgård och Ekerö med naturlig och lokal uppfödning där djuren rör sig fritt på ett naturligt bete och tas väl omhand. Det småskaliga slakteriet med korta transporter, ofta med båt, gör verksamheten unik och bidrar till en levande skärgård. Allt kött är gårdsbestämt och hängmörat.
Vårt burgarbröd bakas av Magnus Johansson Bageri i Hammarby Sjöstad. Vi har tagit fram brödet tillsammans med Magnus, som vi vågar påstå är en av landets främsta konditorer.
Våra shakes gör vi på skopglass från Lejonet & Björnen och standardmjölk. That’s it. På toppen lägger vi grädde och ringlar över passande topping.
Små leverantörer klarar inte alltid att leva upp till samtliga krav som ställs för att ingå i olika märkningar och certifikat men kan ändå ha en verksamhet som i allt väsentligt överträffar kraven samt ligga långt före större leverantörer i de frågor som är mest väsentliga för t ex djurhållning och slakt. Vi utgår därför alltid i första hand från den småskaliga verksamheten och den relation vi skapar direkt med producenten.