Skip to main content

Vår historia

Hamburgare är enkel mat som säljs överallt, från gatukök till fina restauranger. Det enda som egentligen behövs är en bra färs och ett gott bröd. Trots det var det länge svårt att gå ut en kväll i Stockholm för att äta en bra burgare lagad från grunden. Utbudet varierade ofta från prefabricerade frysbiffar till stora kompakta färsbiffar med en höjd som tog ifrån burgaren sitt bärande element – att den kan ätas med händerna.

På senare år har många välkomna tillskott skett med renodlade burgarställen som serverar saftiga burgare med omsorg om råvaror och tillagning. Det är en spännande och efterlängtad utveckling. Det var precis vad som saknades när Flippin’ Burgers öppnade 2012, ett renodlat hamburgarställe där burgaren och dess kvalitet står i centrum, en plats där exklusiviteten finns i smak, konsistens och kvalitet på burgaren – inte i priset.


I mars 2011 gick grundaren Jon Widegren ut från jobbet, köpte en laptop och en köttkvarn och började jobba för att försöka förverkliga idén. I början av maj 2011 åkte han till USA för en sex veckors roadtrip i jakt på inspiration, kunskap och matupplevelser. I samband med det föddes bloggen Flippin’ Burgers för att skildra resan men också den längre färden mot en egen restaurang.

Väl hemma 5 kg tyngre efter 64 burgare på 38 dagar infann sig verkligheten igen. Nu skulle det göras. På riktigt. Sommaren och den tidiga hösten 2011 ägnades åt mer research, leverantörskontakter, förhandlingar, investeringsfrågor laborerande och framförallt lokalletande. För att testa efterfrågan och samla in mer kapital lanserades under hösten 2011 Flippin’ Burgers som projekt på crowdfundingsiten fundedbyme.se. På två månader samlade 178 personer in över 36 000 kr mot löftet om att någon gång i framtiden kanske få tillbaka en burgare som ännu inte fanns. Från en restaurang som inte fanns.