Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Kungsholmen

January 16, 2012

Där ska vi bo. Känns det som. För det kommer nog bli långa dagar i lokalen som jag nu kan berätta lite mer om. Den ligger på Kungsholmsstrand 157 (nere vid vattnet på Kungsholmens norra strand i höjd med Karlbergs station på andra sidan vattnet). Läget är lite skönt off om det nu finns något sådant. Jag intalar mig det i alla fall.

Promenaden från Fridhemsplan tar bara 4 minuter (vilket ju är mycket mindre än 5). Det kanske inte är ett ställe man springer på – om man inte är ute och springer vilket är mycket populärt där nere vid vattnet) så om ingen kommer skyller jag på det. Om ingen kommer tillbaka däremot så är det mina burgare som inte håller måttet och då vet vi ju det. För avståndet till civilisationen är kort.

Det finns en verksamhet i lokalen och med deras välsignelse kan jag nu meddela att stället som tyvärr stänger och vars lokal jag tar över är Jin & Peeters. Det gör lite ont eftersom det är precis ett sådant opretentiöst, prisvärt kvalitetsställe som den här stan är i sådant stort behov av. Mycket populärt har det varit också vilket jag så klart är tacksam för, de har verkligen arbetat in läget. Tuffa skor att fylla om man säger.

Lokalen är ursprungligen en gammal mejeributik med flera originaldetaljer bevarade, bl a en gammal mejerikyl med glasdörrar som öppnas mot serveringen och ett shackrutigt golv och gamla butikshyllor. Jag skrev någon gång att jag ville ha en lokal där diner möter lagerlokal och i min bok är vi bra nära. Med fönster från golv till tak som vetter ut mot vattnet och 3,50 i takhöjd så finns en hel del gammal karaktär. Det finns en L-formad bardel där jag siktar på att sätta 11 platser där man kan sitta och glo över en tidning och trycka en burgare. Lokalen är godkänd för 50 personer och jag siktar på ca 35 sittplatser.

Här några bilder:

Det var det för ikväll. Men snart tillbaka.

Bloggarkiv