Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

New York

May 30, 2011

Jag skriver detta på flyget till San Francisco där jag ska möta upp mina vänner Adam och Patrik för etapp två av tre. I SF ska jag prova ett par burgare och därefter ska vi röra oss en kort sväng norrut för att sedan vända ner längs Highway 1 mot Los Angeles. Totalt har jag en vecka på Västkusten så det kommer fortsatt bli en hel del burgare men inte lika mycket bilåkande.

Så här halvvägs in på roadtripen räknade jag efter hur många hamburgare som gått ner hittills och kom fram till att det blivit totalt 41 stycken på tre och en halv vecka. Vissa har jag även ätit flera av så själva burgarsiffran är kanske högre men jag försöker att inte tänka på det just nu. Det börjar kännas lite både här och där.

De senaste dagarna har jag tillbringat i New York och programmet har varit späckat. Det har blivit Corner Bistro, Donavan's Pub, Good Burger (av en tillfällighet, återkommer till det) Spotted Pig, Frying Pan (kvällsbonus), Minetta Tavern och Burger Joint. Ett hyggligt facit från torsdag kväll till lördag kväll om jag får säga det själv.

Det har varit många tips i kommentarerna just angående New York och jag kommer att komma tillbaka om ett par veckor alldeles innan jag åker hem, även om det kanske bara blir en dag. Högst upp på listan står då JG Melon och därefter bubblar Peter Luger och Little Owl

Att döma av tidigare kommentarer kommer jag kanske att kliva på några ömma tår nu men jag måste säga att den största besvikelsen var Spotted Pig. Deras shoestring fries var bland de bästa jag ätit och de små inslagen av rosmarin höjde smaken ytterligare, Men burgaren imponerade inte alls på mig, En väldigt likartad burgare som jag inte heller tyckte nådde upp till förväntningarna var Minetta Tavern. Mer om dessa i kommande inlägg.

Största överraskningen och bäst den här gången var istället Donovan's Pub i Queens, flera gånger utsedd till New Yorks bästa. Den följdes tätt bakom av Corner Bistro, två ganska lika burgare i stil och smak och som jag inte visste så mycket om innan. Helgens stabila leverans svarade Burger Joint at Le Parker Meridien för. Som väntat en fin burgare med väldigt bra sammansättning även om köttet nästan rörde sig ner mot snabbmatssegmentets Good Burger som jag fick i mig av en tillfällighet under en plåtning för en tidning som jag hoppas kunna berätta mer om senare.

Annars var New York som alltid och som väl alla tycker en underbar stad att hänga i ett par dar. För mig var det tredje gången och jag fick chans att spendera en förmiddag i Queens för första gången och köra en favorit i repris på Brooklyn Brewery ute i Williamsburg, Många av er känner säkert till det men om ni inte varit där så är det ett perfekt sätt att spendera en lördag eftermiddag.

Förutom att få en guidad minitur i bryggandets konst är grejen att bara sitta och hänga i den gamla fabrikshallen där de ställt ut en rad enkla bord och stolar och ställt upp en bar i ena änden som serverar olika brygder från färska fat. Dels brukar de ha en del brygder som bara finns i NY dels några som bara finns just där på bryggeriet. Min favorit den här gången var deras Summer Ale. Det finns inget att äta utan istället ligger det flyers på borden till en massa snabbmatsställen som man kan beställa utkörning ifrån. Sen sitter folk där och käkar pizza, dricker öl och spelar kort eller bara hänger. Ett måste helt enkelt.

Efter bryggeriet tog vi oss vidare genom Brooklyn till området med namnet som skulle ge de flesta mäklare en våt blick – DUMBO (Down Under Manhattan Bridge Overpass) där vi lapade lite sol och plaskade fötterna i East River för att avsluta med promenad tillbaka till Manhattan över Brooklyn Bridge. Det var också första gången för mig och helt klart en upplevelse. Efter en sen burgare på Burger Joint, en sväng till hotellet för packning och lite skrivande avslutades NY med utgång och sedan ett sista desperat försök på en burgare hos JG Melon där köket tyvärr stängde "redan" 02:30 medan vi ramlade in runt halvfyra. Istället fick sista måltiden bli en gyros mitt på ett folktomt Times Square innan taxin rullade direkt till JFK. Som sagt, det är ett hårt liv i burgarens tjänst…

Utsikt över Manhattan från Dumbo

Promenad på Brooklyn Bridge

Bloggarkiv