Blogg

I samband med burgarresan till USA i maj 2011 startades bloggen Flippin' Burgers som var aktiv t o m öppningen av restaurangen i mars 2012. Bloggen låg på dåvarande Magasin Morbergs hemsida och skildrade burgarresan, crowdfundingkampanjen och uppstarten av restaurangen. Nedan finns det första blogginlägget samt resterande inlägg samlade i en historik.

Put your hands up for Detroit – I love this burger!

June 22, 2011

Miller's Bar ligger utanför Detroit i ett utsträckt område av industrier, bilförsäljare och risiga motell som annonserar innehav av färg-tv. Om en SVT-journalist ville åka någonstans för att visa en sunkig sida av USA och dess rostiga ekonomi – för det vill de i regel – så skulle det här vara platsen. Därutöver är det ett perfekt ställe för att sälja ännu mer perfekta hamburgare visade det sig. Eller perfekt är kanske fel ord. Vad sägs om resans bästa?

Hepp! säger kanske vana läsare. Bättre än Holeman & Finch? Finare än Le Tub? Saftigare än Shake Shack? Nja, som vanligt när jag sticker ut hakan drar jag in den snabbare än en politiker hinner säga mediedrev. Men så här ligger det till. H&F är fortfarande bäst alla kategorier och inte minst bland dubbelcheeseburgarna. Le Tub, med sin enorma men samtidigt saftiga ryggbiffsklump, är också en något annorlunda burgare. Men Miller's hederliga anspråkslösa enkelchesseburgare lämnar ingen ovan sig utom dessa. Det vågar jag påstå. Eller vad sägs om följande skapelse:

Köttet är så gott att det omöjligt låter sig beskrivas. Smaken ger den där faderlika upplevelsen som jag varit inne på tidigare, när man tittar på sin lilla burgarbebis och där och då inte kan tänka på något annat än vilken fantastisk skapelse som vilar i ens händer. Med förbehållet, precis som tidigare, att jag aldrig fått uppleva faderskapet. Men på Miller's var det nära nog och om för att förmedla lite av känslan finns här en liten filmsnutt med undertecknad och Miller's i huvudrollerna.

Köttet kommer från en lokal slaktare som varit densamma sedan över fyrtio år tillbaka – börjar vi känna igen temat? – och som med åren gått från att leverera färs till att numera göra även biffarna. Till det används en maskin som på något sätt sprutar in luft i biffarna. Det låter egentligen lite för tekniskt för att jag ska känna mig lockad men när man får smaka burgaren viker sådana detaljer undan. Dessutom är Miller's i övrigt allt annat än modernt och tekniskt. Etablerat för över sjuttio år sedan med 40-talsinredningen intakt styrs Miller's av två bröder vars far köpte stället från sin bror 1947. Det finns ingen meny och förutom burgare, strips och lökringar serveras endast några olika mackor.

All the young dudes...

Linslus

Efter att vi ätit tog jag en rejäl titt på stekbordet och vad som försiggick där men inga hemligheter verkade finnas. Damen vid bordet berättade att hon flippar burgarna en gång och pressar dem bara lite med stekspaden om någon beställer dem well done. Annars får de vila i frid. Något även jag kanske borde göra eftersom jag inte kan hitta någon anteckning om vad det var kött de använde. Inte heller Hamburger America ger något svar. Men det jag vet är att bara jag hör ordet Miller's så känner jag mig hungrig. Det får räcka.

Cravings!!

Bloggarkiv